Hundträning

Vi arbetar med belöningsorienterade metoder och har hundens behov och förutsättningar i fokus. För oss är det viktigt att se till alla delar av hunden, kropp, huvud och själ. Har vi inte koll på hur hundens känsla för saker och ting är så kommer vi inte att kunna få hunden dit vi vill oavsett träningsmetoder. 

I våra kurser jobbar vi alltid med relation- och tillitsövningar som bygger grunden till de mål vi vill uppnå tillsammans som team.

Utveckling

småstöd från Leader -sjö, skog & fjäll har möjliggjort att jag kan gå hundinstruktörsutbildningen

Vår metod

Vi arbetar utifrån de fem grundstenarna, TillitGlädjeFörståelseSamarbete och Gemenskap för att få en god relation mellan hund och dig som förare. Tillit handlar om att lita på varandra, för hundägaren att lita på sin hund och lika viktigt är det att hunden litar på sin ägare. Glädje glöms ofta bort i vardagens rutiner, att ha roligt tillsammans är jätteviktigt! 

Att ha förståelse för sin hund som art, ras och individ göra att hunden känner sig både sedd och respekterad för vem den är. 

Samarbete är att arbeta tillsammans mot ett gemensamt mål, att vara beroende av varandra för att nå slutmålet, behöva förhålla sig till andra, kommunicera och vara flexibel. Den sista biten är gemenskap och den kan handla om samarbete men också om kravlös samvaro tillsammans. Alla dom här bitarna behövs för att vi ska få en bra relation och dom ligger som grund i alla våra kurser. 

Personlig Hundträning

Start april/maj 

Vill du få ut maximalt av träningstillfällena, träna på det just du och din hund behöver, på tider som passar er! Då är det här något för er. Välkommen till Individanpassad hundträning med Kvalitét i fokus!

Är du med valp? Vi tränar rätt från början, använder valpens naturliga nyfikenhet och skapar en relation och förståelse mellan dig och din hund, dess personlighet och

rasegenskaper. Tillsammans boostar vi er relation för framtiden.  

Har du en unghund? Helt plötsligt fungerar ingenting, varken inkallning, gå i koppel eller sitt stanna kvar. Den här perioden som brukar kallas slyngelperioden kan vara jobbig men den går att ta sig igenom med träning och coaching som stärker er relation.

Kommer inte din hund på inkallning, behöver du hjälp med stadgan eller behöver du träna på att din hund är lugn vid uppflog? Med rätt träning hjälps vi åt så att ni når ert mål.

Investera i dig och din hund. För endast 1900 kr/månaden (475 kr i veckan) får du en egen instruktör i ”fickan”, en tydlig plan på vad just 

du behöver träna just nu och nya roliga övningar. Du tecknar upp dig på minst 3 månaders abonnemang. Varannan vecka träffas vi och 

går igenom övningar och den plan vi tillsammans lagt upp för er. Varje träningstillfälle är 1,5 tim. Du väljer tid som passar dig. De veckor vi 

inte träffas får du en film med träningstips och roliga övningar som stärker er relation. En gång i månaden träffas alla som tecknat upp sig 

på abonnemanget digitalt via zoom. Då tar vi upp problem ni stöter på, framgångar och framför allt så peppar vi varandra. Fri suport 

mellan våra träningstillfällen via mail eller telefon.

 

1900 :-/mån (475:-/vecka)

Slyngelkurs - relationsboosten

Start april

Denna kurs riktar sig till alla hundar över sex månader där ni tillsammans önskar jobba vidare på er relation och kommunikation. 

Den här perioden kan vara tålamodsprövande för oss ägare. Plötsligt har den lilla gosiga valpen förvandlats till en förvirrad slyngel med selektiv hörsel som har svårt att kontrollera sina impulser. Då är det en perfekt period att fortsätta bygga på en bra relation och kommunikation. 

Här blir de fem grundpelarna jätteviktig att jobba med och med dom skapar vi en trygghet mellan hund och ägare, en trygghet som är skapad genom förståelse och respekt. Vi hittar strategier där ni lättare kan fokusera på vad ni vill att hunden ska göra, istället för att fokusera på vad ni inte vill att hunden ska göra.  

1500 :-

3 gemensamma träffar och en individuell coaching

Max 6 ekipage

Valpkurs

Start maj

Våra valpkurser riktar sig till alla valpar mellan 12 veckor – 6 månader. Vi jobbar med dom fem grundstenarna (se ovan) som bas. Träningen grundar sig i valpens naturliga äventyrslust, lekfullhet och medfödda vilja till samarbete. 

Vi tränar på kontakt, följsamhet, inlärning av moment som sitt, ligg och stanna kvar, gå fint och avslappnat i koppel, inkallning, passivitet och hanteringsvana. Vi kommer även att träna i olika miljöer.

1500 :-

3 gemensamma träffar och en indivudell coaching

Max 6 ekipage

Individuell coaching

Vem är du för din hund – vem är din hund för dig? Hur ser era ambitioner, tankar och drömmar ut? Hur kan ni bygga en trygg känsla av tillit och gemenskap, förebygga missförstånd, kommunikationssvårigheter och oönskade beteenden.

Målet är att lyfta hund och dig som ägare som individer men även som ett team. Att ni tillsammans får en trygg och stark relation med förståelse, kärlek och respekt som grund.

695 :-/h

Vi erbjuder även uppflogsträning/stadga med duvor. 695 kr/h

Det ska vara roligt att träna och jaga med hund.

Pernilla Stennek