Om oss

Pernilla & Anders

Pernilla

När jag skaffade mig min första Flatcoated Retriver 2003 vaknade mitt intresse för jakt och det blev självklart att ta jägarexamen. 

Rasen är en apporterade hund och det var inte lätt att få tillgång till jakt, att få delta på riktig jakt där hunden får göra det den är avlad för. Det blev istället många jaktprov och utställningar. 

När chansen kom och jag fick överta en ettårig irländsk setter tog jag den och det blev starten på min kärlek till den stående fågelhundsjakten. Idag äger jag även en Flatcoatet Retriever igen som jag tränar för jakt och även går utställningar med.

Jag utbildar mig nu till hundinstruktör för att lära mig mer om hundens språk, inlärning och nya sätt att träna sin hund. Fokus ligger på glädje, tillit och en bra relation mellan hunden och ägaren.

Trumvallens Jakt

Anders

Jag är uppväxt med jämthundar och älgjakt. Vid fyra års ålder började jag följa med på älgjakten och när jag var fjorton började jag gå som hundförare. Älgjakten har varit en stor del av mitt liv och det har blivit ett antal hundar genom åren. 

Jag har också i flera år arbetat som eftersöksjägare vid viltolyckor. 

Så träffade jag Pernilla som hade med sig två irländska settrar och då vaknade mitt intresse även för fågelhundsjakten. Tidigare har jag inte tyckt att det var mycket till jakt, tänk så fel man kan ha.  

Kontakta oss för bokning